Kávézó

Szalon Kávézó

Tata az Esterházy család számára leginkább a vidéki élet kényelméről, a pihenésről, a kikapcsolódásról szólt.

Vadászatok, vendégvárás, előkelő vacsorák, mulatságok és kávézások jellemezték az itt töltött napokat. Az Esterházyak híresek voltak kifinomult ízlésükről – nem volt ez másképpen a gasztronómia terén sem. Hétköznapjaikban is jelen volt az elegáns, gourmet ízlés: bécsi mintára elkészített kávékülönlegességeket fogyasztottak, süteménykölteményeket készíttettek cukrászaikkal, amelyeket saját francia pezsgőmesterük remek alkotásaival koronáztak meg.

A kastélyban kialakított Szalon Kávézó ezt a hangulatot hivatott megidézni a vendégek számára – egy szeletet és egy cseppet abból a miliőből, amely a kastély lakóit és vendégeit körül ölelte. A modern és tradicionális elemeket is felvonultató elegáns kávézó belépőjegy nélkül is nyitva áll a kastélyba betérők előtt.

 

Cirádás minta és ékkőként tündöklő dió – ez a kitűnő Esterházy-torta, amely európai hírnévre tett szert, mégsem tudjuk biztosan, hogy honnan is ered ez a recept. A legenda szerint először herceg Esterházy Pál Antal számára készítették el ezt a különlegességet a 19. században. A feltevések közül talán ez a leghelytállóbb, hiszen a herceg híres volt ínyenc ízléséről. A semmihez sem hasonlítható ízkombináció gyorsan meghódította a Monarchiát, és természetesen az Esterházy-kastélyok kedvelt süteményévé is vált. Nem csoda hát, hogy megannyi recept, megannyi variáció született. Kóstolja meg a Szalon Kávézóban ezt a méltán híres desszertet, amelyet mi a hagyományos recept alapján készítünk!

A KÁVÉZÓBAN SZÉP KÁRTYÁT IS ELFOGADUNK!